Τα φαρμακα ομοιοπαθητικησ είναι τουλάχιστον 3500.   Αυτό γίνεται επειδή τα omoioπαθητικα φαρμακα τα επινοεί οποιοσδήποτε και χωρίς ουσιαστική δοκιμή μπορεί να τα δώσει στους ασθενείς του.   Έστω ότι πιστεύετε ότι το φτερό νυχτερίδας μπορεί να θεραπεύει το μπίρι μπίρι.   Παίρνετε ένα μικρό του κομμάτι, το κοπανάτε με 100ml αποσταγμένο νερό.   Παίρνετε μια σταγόνα από αυτό το νερό και το ξανακοπανάτε με άλλα 100ml νερό.   Επαναλαμβάνετε 30 φορές την άσκηση και μετά παίρνετε μια σταγονα από το τελικό αποτέλεσμα (ναι, είναι νεράκι βέβαια!) και το δίνετε σε καμιά τριανταριά άλλους τρελαμένους με την ομοιοπαθητική.   Αυτό λέγεται proving.   Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι όχι μόνο δεν είναι χαρακτηριστικοί άνθρωποι αλλά ειδικεύονται στο να επινοούν στον εαυτό τους συμπτώματα και να τα δραματοποιούν.   Μετά πείθουν φίλους και γνωστούς ή και άγνωστους που συναντούν στον δρόμο ότι μια σταγόνα από το κατασκεύασμά τους θα θεραπεύσει το μπίρι μπίρι.

Διαβάστε την συνοπτική λίστα από το homeopathy.gr και απολαύστε μπουρδολογία.   Αν αναγνωρίζετε κάποια από τα συμπτώματα και ετοιμάζεστε να το πάρετε, ξαναδιαβάστε την παραπάνω παράγραφο!   Και μετά αναρωτηθείτε:  ποιος διασφαλίζει ότι αυτό που σας πουλάνε για ομοιοπαθητικό φάρμακο είχε αρχικά φτερό νυχτερίδας;   Αφού δεν υπάρχει ούτε ένα μόριο της αρχικής ουσίας!   Μήπως είναι πολύ πιο εύκολο απλά να σας δώσουν χαπάκια από αλεύρι και ζάχαρη και να μην κάνουν τον κόπο να κοπανάνε 30 φορές νεράκι;   Και ποιο σημείο της νυχτερίδας (ή ακόμα και του φυτού – έχουν τεράστιες διαφορές στα δραστικά συστατικά ανάλογα με το σημείο, τον ήλιο, την εποχή που κόβεται κλπ) χρησιμοποίησαν;

Abrotanum

Παράγεται από το φυτό αρτεμισία (γνωστό και ως Αψίνθιον το αβρότονον, Artemisia abrotanum, Southernwood). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως σε προβλήματα αδένων, αρθρώσεων και βλενογόννων. Χαρακτηριστικό είναι η εναλλαγή της παθολογίας του ασθενούς, η μετακίνηση δηλαδή της εστίας των συμπτωμάτων, από το ένα σύστημα στο άλλο. Επίσης δίνεται σε περιπτώσεις μαρασμού, ιδίως των κάτω άκρων. Σε νεογνά που παρουσιάζουν έκκριμα από τον ομφαλό.

 

Aconitum

Παρασκευάζεται από το φυτό Aconitum napellus (Ακόνιτον το ναπίδιον, γνωστό και ως monk’s hood ή wolf’s bane). Φύεται σε υγρά, σκιερά μέρη, σε λοφώδεις περιοχές, και ανθίζει έντονα προς το τέλος του καλοκαιριού. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε κρίσεις πανικού, φοβίες (τούνελ, κλειστοφοβία, κτλ), έναρξη συμπτωμάτων μετά από τρομακτικά γεγονότα, και σε οξείες καταστάσεις (λοιμώξεις, ιώσεις, πυρετό) που εισβάλλουν με ταχύτητα.

Aesculus

Το Aesculus hippocastanum παράγεται από την αγριοκαστανιά (ιπποκαστανέα η κοινή). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε φλεβική συμφόρηση και στάση, κακή κυκλοφορία. Επιδείνωση με τη ζέστη, και μετά το πρωϊνό ξύπνημα. Αιμορροϊδες, συχνά συνοδευόμενες από πόνο στο ινιακό οστό. Λουμπάγκο. Νοητική αδυναμία, θυμός, εκφράζεται απότομα. Πονοκέφαλοι, συνήθως στην ινιακή χώρα.

Aethusa

Το Aethusa cynapium παράγεται από το φυτό Αιθούζα (επισης γνωστό και ως Fool’s Parsley, Fool’s Cicely και Poison Parsley). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε προβλήματα του γαστρεντερικού και του αναπνευστικού συστήματος. Επιδείνωση με τη λήψη γάλακτος, δυσφορία και απέχθεια για το γάλα. Καταβολή και απώλεια βάρους, ιδίως σε παιδιά, εξαιτίας εμετού και διάρροιας. Ανθρωποι έχουν μεγάλη ανάγκη και επιθυμία για τα ζώα.

Agaricus

Το Agaricus muscarius παράγεται από το μανιτάρι Αμανίτης ο μυγοκτόνος. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε άτομα με υπερβολικό άγχος υγείας, ακόμα ειδικότερα για τον καρκίνο. Δεσμιδώσεις, τινάγματα, χορεία, σπασμοί. Πόνοι που παρουσιάζονται διαγώνια.

Agnus Castus

Παράγεται από τον καρπό του θάμνου λυγαριά (γνωστό και ως άγρια λεβάντα, Βίτεξ ο ’γνος, σιδηρόχορτο). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται κυρίως σε κατάπτωση μετά από σεξουαλικές καταχρήσεις, τόσο σε άνδρες όσο και σε γυναίκες. Σε κουρασμένα άτομα με χαρακτηριστική δυσλειτουργία του σεξουαλικού συστήματος (προβλήματα στύσης, εκσπερμάτωσης, κλπ). Ενασχόληση με σεξουαλικά ζητήματα. Αίσθηση πρόωρης γήρανσης. Διανοητική κατάπτωση, άγχος υγείας. Εναλλαγή διάθεσης.

Allium Cepa

Παράγεται από το κόκκινο κρεμμύδι. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνεται κυρίως σε οξέα περιστατικά, κρυολογήματα. Ρινική καταρροή καυστική, εκκρίσεις οφθαλμών μη-καυστικές. Λοιμώξεις ανωτέρου και κατωτέρου αναπνευστικού. Υπνηλία και πολύ μεγάλη επιθυμία για κρεμμύδια. Συμπτώματα μετά από λοιμώξεις, κρυολογήματα. Νευραλγικοί πόνοι, κατά κύματα.

Aloe Socotrina

Η ομοιοπαθητική Αλόη παράγεται από το φυτό Aloe Socotrina (υπάρχουν 500 είδη αλόης, πχ Aloe Vera). Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνεται κυρίως σε περιπτώσεις γαστρεντερικών προβλημάτων που χαρακτηριστικά αρχίζουν μετά από το φαγητό. Εντεροκολίτιδες, πρωϊνή διάρροια που αφυπνίζει. Ακούσια απώλεια κοπράνων. Εναλασσόμενες καταστάσεις: οσφυαλγία, κεφαλαλγίες, αιμορροϊδες. Ατομα υποχονδριακά, εσωστρεφή.

Alumina

Παράγεται από το αλουμίνιο. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο δίνεται σε ασθενείς με μεγάλη δυσκοιλιότητα (με μαλακά κόπρανα), βραδύτητα στις αντιδράσεις, στο να εκφραστεί (αργή στη σκέψη, κίνηση, μυαλό, συναίσθημα). Προσπαθεί για να σκεφτεί. Ξηρότητα βλενογόννων και δέρματος. Επιθυμία για ξηρή τροφή. Παράλυση διαφόρων μελών, νευρομυϊκές ασθένειες.

Ambra Grisea

Η Ambra grisea παράγεται από το άμβαρο, δηλαδή εκκρίσεις-λίθους του πεπτικού συστήματος που αποβάλλει η φάλαινα φυσητήρας. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε άτομα ντροπαλά, συνεσταλμένα, με πολλές αναστολές και έλλειψη αυτοπεποίθησης. Χαρακτηριστικό του φαρμάκου είναι η εξαιρετικά μεγάλη ντροπαλότητα όσον αφορά τις κενώσεις, δεν μπορεί να πάει στην τουαλέτα από το φόβο μην την ακούσουν άλλοι. Αισθήματα κατωτερότητας. Πρόωρη γήρανση, τρέμουλο, αδυναμία, ανία. Λογόρροια.

Ammonium Carbonicum

Το Ammonium carbonicum παράγεται από το ανθρακικό αμμώνιο. Ως ομοιοπαθητικό φάρμακο χρησιμοποιείται σε καρδιακό άσθμα, αναπνευστικά και καρδιακά προβλήματα. Αναπνευστικά προβλήματα με τάση του καρδιακού συστήματος να επηρεαστεί, έντονες ταχυπαλμίες και εξάντληση. Δύσπνοια με την παραμικρή προσπάθεια. Επιδείνωση με την υγρασία. Ιστορικό βρογχίτιδων, βρογχοπνευμονιών, εύκολων λιποθυμιών. Ατομα δύστροπα, επικοινωνούν δύσκολα. Ευρεθιστότητα. Διάρροια στην αρχή της περιόδου.

Comments are closed.