Αγορα τραμπολινο: ο πλήρης οδηγός αγοράς

Ίσως έχετε δοκιμάσει τραμπολίνο σε κάποια εκδήλωση ή σε παιδικό πάρτυ.   Τα παιδιά φάνηκαν να το διασκεδάζουν πολύ, η θέα και μόνο φουσκωτών παιχνιδιών τους φτιάχνει το κέφι.   Και -περιέργως- δεν το βαριούνται!   Γυμνάζονται με τις ώρες και ξενοιάζεις.   Βρε, μπας και πρέπει να πάρουμε και ένα για τον κήπο;

Ο γιος μου επί τω έργω!

1. Τι σχήμα;   Σχεδόν πάντα για παιδιά συνιστούμε στρογγυλό.   Είναι πιο μαλακό και κατάλληλο για πολλά παιδιά ταυτόχρονα.   Τα ορθογώνια έχουν μεν καλύτερη απόδοση (για …αθλητικό τραμπολίνο) αλλά για έναν μόνο άνθρωπο κάθε φορά.  To μέγιστο βάρος που αντέχει ένα τραμπολίνο επίσης υποδηλώνει αν μπορείτε και εσείς (γιατί όχι – είναι πολύ καλή γυμναστική!) να κάνετε σε αυτό.

2. Με προστασία γύρω γύρω;   Για παιδιά κάτω των 6 ετών είναι σχεδόν υποχρεωτικό, πόσο μάλλον για μωρά που ψάχνουν πολύ τραμπολίνα.   Πρέπει να είναι κοντά στα δυο μέτρα ώστε να μην μπορούν να βγούνε εύκολα ή να σκεφτούν ότι είναι καλό παιχνίδι να σκαρφαλώνουν πάνω από αυτό.

3. Πόσα λεφτά;   Τα πιο ακριβά είναι συχνά και πιο βαριές κατασκευές.   Στα πολύ φτηνά τραμπολίνα θέλουν πάρα πολύ προσοχή οι σιδεροκολλήσεις.   Όλο και περισσότερες ανακλήσεις γίνονται για τα πιο φτηνά τραμπολίνα.   Είναι μεγάλες οι πιέσεις που δέχονται και σε βάθος χρόνου αυτό μπορεί να αποβεί μοιραίο.

4. Χώρος πηδήματος.   Πρέπει να είναι ξεκάθαρο ακόμα και για μικρά παιδιά, που ακριβώς μπορούμε να πηδάμε και που όχι.   Επιπλέον να μην φαίνονται από πάνω οι σούστες, δηλαδή να υπάρχει επαρκές κάλυμμα παντού.

5. Πόσες σούστες;   Γενικά όσες περισσότερες, τόσο καλύτερα!   Και όσο πιο μεγάλες, τόσο καλύτερα.   Να μην σκουριάζουν και – πολύ σημαντικό – προσέξτε με τι σύστημα πιάνονται.   Μερικές φτηνές κατασκευές όταν χαλάνε οι σούστες τους δεν μπορούνε ουσιαστικά να αντικατασταθούν γιατί είναι ραφτές.

6. Πρόσβαση.   Είτε η σκάλα (να είναι αφαιρούμενη) πρόσβασης στο τραμπολίνο ή το κάλυμμα (άχρηστο για βροχή – όλα τα τραμπολίνα αντέχουν την βροχή – ουσιαστικά μόνο για φύλλα κλπ) πρέπει κάπως να σηματοδοτούν στα παιδιά πότε μπορούν και πότε όχι να παίζουν στο τραμπολίνο.

Αν δεν είστε σίγουροι, δείτε εδώ περισσότερες φωτογραφίες και βίντεο από τραμπολίνα και φουσκωτά παιχνίδια εν δράση.  Δοκιμάστε και ρωτήστε!

Be the first to comment

Αρέσει σε %d bloggers: