Βοτανα, ομοιοπαθητικη, θεραπειες: μυθοι και αληθειες

Είναι ιδιαίτερα προβληματικός ο τρόπος που προάγονται κάποιου είδους θεραπείες στον σύγχρονο κόσμο.   Για…ζέσταμα, σε καθαρά επιστημονικό επίπεδο δεν είναι εύκολο να μετρηθούν.   Όταν λέμε ότι μια τροφή “έχει πολύ βιταμίνη C” είναι νεφελώδες το πόσο έχει.  Ακόμα χειρότερα για τους ερευνητές είναι ιδιαίτερα πολύπλοκος ο τρόπος με τον οποίο αντιδρά ο κάθε οργανισμός στην τροφή.   Δεν μπορούν να δούνε ακριβώς τι γίνεται μέσα σε ένα στομάχι!

Κάποια θέματα φαίνονται εύκολα, αλλά τελικά είναι πολύπλοκα.   Γιατί είναι τόσο εθιστική η Κόκα Κόλα;   Άλλα θέματα είναι εσκεμμένες κινήσεις κάποιων κλάδων.   Για παράδειγμα η ομοιοπαθητική δεν έχει καμία παντελώς σχέση με βοτανοθεραπείες.   Μέσα από την διαδικασία της δυναμοποίησης, αν υπήρχε ποτέ κάποια ουσία στο ομοιοπαθητικό σκεύασμα, δεν μένει ούτε ένα μόριο όταν το λαμβάνει ο ασθενής!   Ειδικά για όλη την θεωρία της ομοιοπαθητικής, χρήσιμα τηλέφωνα κλπ, δείτε καλύτερα το http://homeopathetic.wordpress.com/ το οποίο συγκεντρώνει τεράστιο όγκο πληροφοριών γύρω από την ομοιοπαθητική για να κρίνετε μόνοι σας.    Έχει τεράστιο ενδιαφέρον πως εξελίχτηκε και έγινε δημοφιλής αυτή η μεθοδολογία.

Αλλά και τα ίδια τα βότανα είναι δύσκολη περίπτωση όταν προσπαθήσουμε να γίνουμε συγκεκριμένοι.   Ο όγκος επιστημονικών εργασιών στο θέμα καταλήγει ότι υπάρχουν τεράστιες διαφορές, ακόμα και μέσα στο ίδιο μπουκαλάκι!

Leave a Reply