ςςς.ρεαλγρ / ςςς.αεκ365.γρ/ ςςς.τοωιμα.γρ / ςςς.σττορτδογ.γρ / ςςς.τλιφε.γρ / ςςς.φαψεβοοκ.γρ  …  Σας θυμίζει κάτι;   Πολλές φορές έχω ασχοληθεί με τα θέματα ΕλληνοΑγγλικών ή Greeklish.   Και σαν θεωρία και σαν πράξη.   Όταν κάθεσαι μπροστά σε έναν υπολογιστή συχνά τα δυο μπλέκονται άλλωστε πολύ.   Θα είχε ενδιαφέρον να διασταυρωθεί η συνολική κίνηση των ιστοσελίδων στην Ελλάδα με της αναζήτησης του domain στο Google (τώρα που πολλοί βαριούνται να το γράφουν καν ολογράφως στην μπάρα διεύθυνσης) και σε σχέση με όσους το γράφουν συχνά με ελληνικούς χαρακτήρες.

Στο τέλος του άρθρου μια ενδεικτική συνέχεια της λίστας (κατά τα φαινόμενα) ιστοσελίδων που ψάχνουν πριν καταλάβουν ότι δεν έχουν γυρίσει το πληκτρολόγιο.   Προφανώς χωρίς να είναι ενεργοποιημένο το instant search γιατί 1) δεν θα έγραφαν ολόκληρο το domain (θα έβλεπαν πιο πριν ότι είναι λάθος) και 2) το Google δεν μας δίνει στοιχεία για τέτοιες ελλιπείς αναζητήσεις.   To Google instant search είναι βέβαια εκπληκτικό επίτευγμα σε τεχνολογικό επίτευγμα.   Ψάχνει ολόκληρο τον πλανήτη για πληροφορίες και τις παρουσιάζει πιο γρήγορα από ότι μπορείς να τις αντιληφθείς πολλές φορές.  Και πέφτει μέσα στο τι ψάχνεις κιόλας!

Αλλά βέβαια το κάνουν και για να μειώσουν τον χρόνο που απασχολούμε τους servers τους.  Σχεδόν 400 εκατομμύρια ώρες περίπου!     Αυτό σημαίνει ότι το “να βγαίνεις πρώτος στο Google” γίνεται ακόμα πιο σημαντικό.   Ακόμα δεν έχω συμπληρώσει την αναζήτηση και το πρώτο αποτέλεσμα μονοπωλεί το ενδιαφέρον μου.   Είναι επίσης πιο σημαντικό από ποτέ να φαίνεται ξεκάθαρα σε αυτές τις δυο αράδες που δείχνει το Google σε όποιον κάνει την αναζήτηση, τι ακριβώς θα βρει στην σελίδα.   Γιατί να πατήσει στο link.

Εσείς χρησιμοποιείτε instant search;  Και πόσα από τα παρακάτω έχετε πληκτρολογήσει κατά λάθος;

ςςς.κοτσοωολοσ.γρ ςςς.μενατω.γρ ςςς.μσν.γρ ςςς.υοθτθβε ςςς.εσοσ.γρ ςςς.ικαριαμ.γρ ςςς.ζουγκλα.γρ  ςςς.υοθτθβε.γρ ςςς.αντεΜϊ.γρ ςςς.σοβυ.γρ ςςς.ηπ.ψομ ςςς.οσε.γρ ςςς.τωχσ.γρ ςςς.δσα.γρ ςςς.σψη.γρ ςςς.νθσ.γρ ςςςΛωε24.γρ  ςςς.αντί ,γρ ςςς.δσανετ.γρ ςςς.ελτα.γρ ςςς.αθτοτριτι.γρ ςςς.υπεκα.γρ ςςς.ζουγλα.γρ ςςς.τορρεντζ.ψομ ςςς.νοωα.γρ ςςς.αρμυ.γρ ςςς.ταχηεαωεν.γρ ςςς.υδ.ψομ ςςς.οεε.γρ ςςς.ιμερισια.γρ ςςς.θοα.γρ ςςς.φλαση.γρ ςςς.παυπαλ.ψομ ςςς.νβα.ψομ ςςς.υπετπη.γρ ςςς.παρεα.γρ ςςς.ωρισκο.γρςςς.εττο.γρ ςςς.γοογλε.δε ςςς.μετροσττορτ.γρ ςςς.ολαπαοκ.γρ ςςς.μοτο.γρ ςςς.παο.γρ ςςς.ανεκ.γρ ςςς.ναματο.με ςςς.ασε.γρ ςςς.εσττα.γρςςς.βαρβιε.γρ ςςς.σκυπε.ψομ ςςς.εθρο2δαυ.γρ ςςς.ψιτιβανκ.γρ ςςς.προπερτυ.γρ ςςς.Λινκεδιν.ψομ ςςς.σεχ.γρ ςςς.φαρμεραμα.ψομ ςςς.ον.γρ ςςς.εορτολογιο.γρ ςςς.αστυνομια.γρ ςςς.οαεε.γρ ςςς.γερμανοσ.γρ ςςς.νοκια.γρ ςςς.λογμειν.ψομ ςςς.ηονδα.γρ ςςς.φορδ.γρ ςςς.αδοβε.ψομ ςςς.διγεα.γρ ςςς.παιδικα.γρ ςςς.ολυμπιψαιρ.ψομ ςςς.κεττ.γρ


Leave a Reply